maandag 30 december 2013

eindejaarshuppel!

Afgelopen zaterdag heerlijk gelopen obv Peter Mooij in Ijmuiden. Ik had sterk de behoefte om als voorbereiding op de Dutch coast toch nog een keer wat kilometers op het strand te lopen. Even voelen hoe het is, hoe het voelt, de wind het zand het lange uitgerekte strand voor je. Het was een week slecht weer en onderweg naar Ijmuiden ook regen....tot ik Ijmuiden in rijd!  ZON..heb ik toch mijn bikini en zonnebrand niet bij (mss ook wat overdreven!)
Heb van Bes-T nieuw endurance crème gekregen. Zelfde super product maar in een andere samenstelling, volgens Nico Does beter te smeren en trekt sneller in, mooi test materiaal dus voor een haastig verzonnen loopje. Nico's belofte kloppen het is inderdaad beter te smeren en komt ook beter uit het doppie!

  Na een warm ontvangst bij Peter en vrouw is ook Claudia en vriend Ruud Snoek + hond van de partij. We vertrekken via een duinpaadje het strand op....wind tegen en vloed. Het is zalig de wind in mijn gezicht en de zon op kop. De zeelucht lijkt me energie te geven. Als snel heb ik het ritme te pakken en samen met Ruud en hond Brigit. Het tempo ligt een stukje hoger als dat van Peter en Claudia maar goed fout lopen of elkaar kwijt raken op een uitgestrekt strand is niet te doen. Dus wachten we regelmatig op elkaar. Het lopen in het zand valt me reuze mee, wel zwaar hier en daar en ik wordt regelmatig verrast door een golfje en dus binnen no time natte voetjes! Ook zoiets waar ik vragen bij mezelf over heb, kunnen mij voeten 100 km zand en nattigheid verdragen zonder blaren. Over het algemeen loop ik niet snel blaren zelfs niet bij trail de Grimache waar er 80km modder was.
  Op het keer punt heeft peter ons getrakteerd op en warme choco met slagroom (erg belangrijk voedingssuplement) en peter maakt gebruik van appeltaart met slagroom om de nodige koolhydraten aan te vullen. Claudia is alvast aan de terugweg begonnen omdat ze last had van wat km van de vorige dag en liever niet wilde stoppen. Op de weg terug wilde peter liever dat ik hen Ruud ons tempo gewoon aanhielden en we zouden elkaar wel treffen bij de auto als Ruud en ik nog een extra lusje zouden maken....en ik ben dol op extra lusjes. Inmiddels is het eb aan het worden, ik dacht dat dan ook het strand makkelijker zou zijn...niet dus. Hij zand zuigt aan mijn speedcrosjes en ben steeds zoekende naar de hardere stukken. Nog steeds is het weer geweldig, de zon schijnt en nu dus wind mee. Ik loop zo te genieten dat ik op zowel de heen als de terug weg een enorme grote stoel van hout (lees; kunstwerk) niet gezien heb. Ik moet ook zoveel in de gaten houden onderweg. Het geen wat ik gedacht had wat me tegen zou vallen was het lange uitgerekte strand voor me, het eindeloze zand en water. Ik ben gewend in het bos te lopen en de hele tijd te slingeren en verschillende paden en ondergronden te beleven. Toch viel het me erg mee, ook hier is veel te zien. Bij de Dutch Coast zal het dan wel donker zijn dus dat wordt nog even een goede test opzicht. Ik maak samen met Ruud nog een extra lusje door de duinen om bij de bunkers nog een mooie foto te maken. Gek genoeg ben ik niet moe maar voel me heerlijk, fit en nog vol energie. Geen last van enkels of knieën van het geklos over het strand.  Ben blij met de schoenkeuze, denk dat het ook voor de Dutch Coast de Speedcross gaat worden.

Bij Peter thuis lekker het zout eraf spoelen in de douche, loopmaatje Sjaak komt langs die kon helaas niet mee ivm blessuren maar is wel van de party voor de Apres-Trail. We worden verwend met koffie, thee, koekjes, toastjes, soep, brood, bier......wow Ultra eten in Ijmuiden.
Het was een super dag en vooral een super training, het geeft me zeker moed voor de Dutch Coast. Ben benieuwd of het gaat lukken
ga niet voor een tijd maar puur voor de uitdaging van het uitlopen.

De laatste dagen van jaar....vandaag nog een lekker rondje door de Lommelse speeltuin gedaan en morgen nog eens het lijstje van Laurens Groenendijk afwerken. De corestability blijf ik doen ook al vervloek ik ze. Het is niet leuk, doet zeer, is saai etc etc maar het werkt! Heb van Sinterklaas gewichtjes gekregen voor om mijn enkels zodat het nog pijnlijker is. Ook zullen we komend jaar nog wat Killer-Trainingen gaan doen. Zelf vind ik het erg leuk en effectief. Voor de rest....gaan we vooral veel km maken en ULTRA genieten. Iedereen alvast de allerbeste sportieve liefste wensen voor 2014


1 opmerking:

  1. Leuk en mooi om te oefenen op het strand.
    IJmuiden en verder is vrij breed qwa strand en door de harde wind en regen is het strand een biljartlaken...Dat is normaal anders dus verheug je niet te vroeg ;-).
    Veel loop plezier in 2014.
    Xx Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen