zondag 15 december 2013

TTE afgesloten en wat nu neXt? Een eigen bloggerdeblog-blog!TTE afgesloten en wat nu neXt?  Een eigen bloggerdeblog-blog!

De TTE,  was het een mooi evenement, geboren uit een vraag en beantwoord met veel veel inzet en enthousiasme door een aantal trailvrienden en zakelijke contacten in en om Lommel.
De keuze om met Centerparc De Vossemeren samen te werken was een zeer goede keuze, een mooie groenen locatie met veel faciliteiten. De omgeving in Lommel is voor mij al 8 jaar een speeltuin om in rond te rennen. Ik weet dat het erg afwisselend is en veel mooie plekjes heeft en ik wilde dat het liefst allemaal in de trail stoppen. Het heeft mee heel wat trail-train-kilometers opgeleverd en heb een aantal mensen (vrijwillig!!) meegesleurd door het bos om te horen wat hun ervan vonden. Was het niet te saai of te zwaar heb ik genoeg laten zien van Lommel’s natuurschoon?

Natuurlijk zijn er bij een 1ste editie altijd punten van verbetering en daar ben ik me erg van bewust.
De bordjes moeten volgend jaar groter zodat de bewegwijzering nog duidelijker zichtbaar is, ook de tijdregistratie moet anders en duidelijker verlopen. Wat betreft de locatie ben ik erg tevreden, wel zouden daar wat aanpassingen kunnen zijn wat betreft start en finish plek en wat betreft sanitaire voorzieningen. Ook zou ik de zondag wat anders in willen vullen zodat mensen nog wat meer van Lommel en de natuur kunnen zien en proeven…..Och eerst maar eens bekijken wat en hoe we het voor een eventuele volgende keer gaan doen. 
Ik wil nog wel langs deze weg iedereen die geholpen heeft vreselijk bedanken, zonder jullie was het allemaal onmogelijk geweest!
Speciaal ook veel dank en lof voor onze 2 fotografen:

en nu wat neXt!
Alle bordjes en lintjes zijn weg heb de routes nog eens nagelopen, de km zitten dus ook al weer in de benen. Nu gaan we voor de km maken in de opbouw naar de Dutch Coast Ultra waar ik mijn 100km debuut op het strand ga maken….en in het donker nog wel. Heb er vreselijk veel zin in, maar zie er ook wel wat tegenop. 100km strand en zand, kan me er nu nog geen voorstelling van maken. Het kan natuurlijk ook nog eens vreselijk koud zijn in januari. Het gaat een uitdaging met mezelf worden dat zal zeker zijn. Daarom mijn eerste duurloopje gedaan waarbij ik geprobeerd he been gemiddelde van 11km/uur aan te houden….en dat valt niet mee voor Smilleke! Gekozen voor een route die vlak maar wel afwisselend door het bos ging. Bospaden, loszand, single tracks, fietspaden etc. Ook bewust een aantal lange rechte paden uitgekozen omdat ik het liefst slingerend door het bos race voor zoveel mogelijk afwisseling, lijkt mij dat het op het strand vooral rechtdoor gaan zal worden!
En ja, het klinkt weer hetzelfde…ik heb al flink wat gelopen laatste 2 weken, alleen 38 km rondstampen tussen Lommel en Geldrop. Mijn Suunto gevuld met een 4 tal punten waar ik langs wilde gaan en maar zwerven. Mooie paadjes ontdekt in een gebied waar ik al 41 jaar kom! Gedachten op ZERO muziekje aan en gaan in het ritme wat die dag past. 
Een weekje met veel kilometers in het losse zand van de Lommelse Sahara tot grote verbazing van toeschouwers die me steeds berg op en af zagen lopen. De voorbereidingen voor de DUTCH COAST...strand hebben we hier niet maar zand genoeg. De afgelopen week dan ook elke dag gelopen de ene dag wat meer als de andere, van rustig tot volgas over de mtb paden. Net wat de dag me gaf aan tijd! Deze week afgesloten met een geweldige Killer Training met Laurens Groenendijk!
Ik had dit al eerder mogen doen met Laurens en we hebben dit plan opgepakt en uitgebreid  Een zeer fanatieke groep met 21 deelnemers lieten zich door Laurens trainen in de Drunense Duinen.

Geweldig om te doen natuurlijk en ik wist dat het zwaar was, 9 volle rondes waarin er bergop en af gelopen wordt met zandzakken, core stability oefeningen en volgas trailen door het losse zand! Alle deelnemers hebben het overleefd en ja....ze waren moe en zeer voldaan. Deze Killer training is zeker een toevoeging op je normale trainen. Kracht en doorzettings vermogen wordt hier op de proef gesteld!
Binnenkort meer hierover en het vervolg op deze geweldige Killer training!


Inmiddels ben ik al een tijdje aan het testen voor Raidlight, een dames onderbroek de shorttrack soft 3D  met name geschikt voor duursport! Ik heb er nu ook een aantal keer mee gelopen en hij is echt geweldig! Schuurt niet, plakt niet blijft goed zitten en zit ook gewoon zalig! 


Natuurlijk ben ik vaste tester & Uitdeler van de producten van Bes-T, wil je eens wat testen laat het me weten dan zorg ik dat je een monstertje in huis krijgt of spreek me aan op een trail. Ik deel ze graag voor je uit. Met name nu het kouder gaat worden is de warming cream een aanrader, verder gebruik ik bij lange trails de Endurance echt een topper naar mijn mening! 

1 opmerking:

  1. wat leuk dat je ook een blog hebt Milleke! Ik kom hier zeker nog wat lezen.
    Die producten van Best wil ik heel graag testen( en reviewen op m'n eigen blog). Heb je ook recuperatie-producten daarin, want daarin zit bij mij meestal het probleem (zeer traag recuperatievermogen).
    Ik wil hier ook wel eens graag wat lezen hoe jij nieuwe trails ontdekt met je Suunto. als ik dat hier probleem geraak ik gegarandeerd verstrikt in ijzerdraad of kom ik terecht in privé-tuinen en zo. Alles lijkt hier wel afgezet privé-domein, zodat ik steeds weer op het asfalt terechtkom :-(
    groetjes, Ruth

    BeantwoordenVerwijderen