maandag 2 juni 2014

Trail&Training en meer in 1 weekend!

Plannen maken, tijd vrijmaken tussen alle drukte door om kilometers te maken. Trainen op verschillende plekken. Het liefst ergens waar ik nog niet ben geweest en het liefst met wat klim werk.
Gezien de tijd gaat het niet lukken om elk weekend heel europa door te reizen dus op zoek naar passende alternatieven.

De week na de Reinsteig vreselijk spierpijn gehad, normaal nooit aan de orde maar deze keer echt niet te harden. Vooral de kuiten en hamstrings kraakte en piepte van alle kanten. los fietsen, op de crosstrainer, smeren met Bes-T, massage ...pffff en ja hoor einde van de week was het weg. Hoe het kwam...tja gewoon niet zo'n handige actie maar wel een wijze les. Ga NOOIT als je net  74km bergop hebt gerend, direct in de auto zitten en dan 5 uur blijven zitten om naar huis te rijden...niet handig!
Ga ik dus ook gewoon niet meer doen, dat is duidelijk!
De Reinsteig zelf is een geweldig loop en zeker een aanrader, wel nog steeds in discussie met de organisatie omdat er met de uitslag iets niet in orde is...ik kwam binnen als 4de vrouw maar op de uitslag als 5de....nummer 4 heeft geen tussentijden en lief de andere jaren ook mee maar deed er toen een uurtje of 2 langer over...beetje raar!

Wat wel een goeie tip is, en wat ik inmiddels als een tijd doe:
De week voor een ultra afstand smeer ik elke dag met de Bes-T Endurance crème. Niet enkel als ik ga  lopen maar in de ochtend en in de avond. Ik ben dat in overleg met Nico van Bes-T eens gaan proberen en ik merk dat het zeker wat oplevert. Geen zware benen tijdens het lopen en geen last van verzuring. Inmiddels hebben een aantal sporters uit andere sporten het ook al eens geprobeerd en hadden er ook een goed gevoel bij. Na het lopen is de Recovery natuurlijk zalig, en zorgt voor een beter herstel. Sinds kort is Bes-t ook te krijgen via Esther Devilee, online te bestellen zelfs:
www.weruntogether.nl

Daarnaast ga ik nu voor Nico ook de volgende producten eens testen, het is nieuw in hun assortiment maar niet onbekend onder trailrunners. Regelmatig zie ik mooi gestreepte benen en kuiten voorbij schieten. Nu gaat niet iedereen naar de fysio of masseur maar daar is een oplossing voor.
Deze strenght tape is verkrijgbaar in kant en klare vorm, incl. route beschrijving hoe je het op je lichaam moet plakken. Zelfs mij is het gelukt, dus dat zegt genoeg. Meer weten? Bij Run2Day in Eindhoven zijn ze te koop, te bezichtigen en meer info te verkrijgen!

De week na de Reinsteig toen de spierpijn weg was ben ik naar Bergschenhoek geweest voor wat hoogte meters te maken. Daar met een leuk groepjeeen trail clinic gegeven en toen met Jan en Nils een mooie klim tocht over de bergsche heuvels gemaakt. Ging me eigenlijk te makkelijk af, wilde niet teveel lopen zou wat rustig aan doen. Dus dan maar kort en veel hoogte meters proberen te maken. Vreemd om tussen al dat platte land in die omgeving daar een stukje groen met berg te vinden. Ik herkende enkele stukjes van de Night trail maar moet zeggen dat het lopen overdag zeker wat toevoegt want de uitzichten zijn de moeite waard.

Maar er moet meer gebeuren natuurlijk zeker na een weekje rustig aan. Ik besluit Bart Eigenhuis eens te contacten of hij met me mee wil de Krijtlandroute lopen. Stond al op de verlanglijst en wat betreft kilometers en klim gehalte lijkt het me wel een mooie. Bart is gelijk in de stemming dus hoppa we hebben een date. Vrijdag 30 mei op naar Maastricht, route in de Suunto (allebei zodat we niet verkeerd kunnen lopen!), Tas gevuld met eten en drinken. Weer gaat goed zijn dus korte broek en t-shirt moet goed zijn. We hebben er allebei super zin in, ook Bart heeft de nodig kilometers gemaakt laatste tijd met marathon de Sable en heeft de Lavaredo op programma staan binnenkort.
We vertrekken en maken de eerste kilometers over het asfalt door de stad van Maastricht. Zodra we van de weg af gaan lopen we ook direct fout...belooft nog wat. Blijkbaar zijn er wat wegen bijgekomen sinds de route is gemaakt op de GPS. Geen probleem deze 2 oude scouts vinden moeiteloos de route terug!  De planning voor vandaag is enkel lopen, geen doel of tijd. Rustig tempo en vooral gnieten van het Limburgs schoon. Mijn persoonlijk doel is om deze keer extra aandacht aan het eten en drinken te besteden. Ik probeer dus ook echt regelmatig te drinken.
Herbalife Prolong in de camelbag en in de bidon (je kent ze wel die slappe tube van salamon!) Herbalife Hydrate.
Heb daarnaast gelletjes mee wat repen. Nu ben ik nog steeds niet helemaal overtuigt van de gelletjes op lange afstanden. Ik krijg ze op een bepaald moment echt niet meer weg en eet dus niet meer.
Bart bied oplossing met koeken...hij heeft ze tijden MDS gebruikt en was tevreden. Zoals het hoort deelt deze gentlemen zijn koekjes met zijn trail gezelschap.

Dit gaat goed en smaakt prima, dus plan is regelmatig eten en drinken zeker om het uur wat eten!
Het scheelt dat we samen lopen en ik het eet patroon van Bart wat bij kan houden. Het weer is prima en zelfs warm in de loop van de dag. Gelukkig komen we steeds door de super mooi dorpjes waar we proberen niet te zwichten voor een terrasje met een biertjes maar netjes de camelbag vullen met water en er sportdrank bij kieperen!
De route is echt een aanrader, erg afwisselend en geweldige uitzichten. Het is toch een aardig eindje klimmen om uiteindelijk bij het hoogste punt aan te komen. Trots op de foto en de dame mensen op het terras die vol verbazing naar ons kijken omdat we al op de helft zijn en er nog maar een 45 km hoeven te maken...tja kan ook niet verwachten dat mensen dat altijd begrijpen.
We vervolgen de route en proberen tijdens het babbelen af en toe ook op de suunto te kijken, blijkt niet mee te vallen en in ons enthousiasme lopen we dus ook regelmatig fout. Ook zijn we hier en daar echt van de route af geweest. Hoe het komt geen idee, maar was zeker de moeite waard. Zelfs achtervolgt door een kudde stieren terwijl Bart druk zwaaiend met zijn tak de beesten bij me weg hield! Gelukkig ook nog even de weg terug zoeken dwars door een brandnetel veld...erg prettig altijd en na wat klim werk over het prikkeldraad dan toch weer op route! Och mijn dag kan niet meer stuk alleen mijn knietjes nog omdat ik een vogel aan wil wijzen en daarbij vergeet mijn voeten ook nog op te tillen. Om de kilometers nog wat op te voeren worden we omgeleid omdat er een schiet oefening is en we er echt niet door mogen. Extra lusje dus om het veld heen en weer terug omhoog. Bart begint het wat lastig te krijgen en ik besluit effe op te houden met kwebbelen en hem met rust te laten. Ik loop in mijn eigen tempo omhoog en wacht tot hij weer bij is. Bart hersteld dan ook snel. Het eten gaat nog steeds goed en ik drink veel en regelmatig.
De laatste kilometers zijn in zicht en ja die zijn natuurlijk altijd het langst. Ik voel me nog steeds prima en niet echt moe. Klimmen gaat me nog steeds makkelijk en ook het naar beneden storten.
De Schoenen van Tecnica bevallen me dus ook prima. Dit is de 3de echte lange trail die ik ermee loop. Geen blaren, of zere voetjes dus deze gaan zeker in de tas naar de Tor de Geants! De Suunto geeft aan dat de beloofde 89,3 km volbracht zijn maar dat we er nog niet zijn..tja krijg je ervan als je niet oplet. We houden moet en tanken nog wat vocht bij in een plaatselijk volkskroeg. Nog een mooi klimmetje en in de verte ligt maastricht dus zover kan het niet zijn. Het is leuk om deze route met Bart te lopen en zijn verhalen te horen van MDS, zeker veel respect voor wat hij en de andere trailers daar gedaan hebben. De dag is voor mij voorbij gevlogen en de kilometers gingen vanzelf. Natuurlijk ben je blij als je er bent en eindelijk op het terras kan zitten met een wel verdient biertje....Het was een top dag, ruim 93,3 km en de nodige hoogtemeters. Veel geleerd vandaag en trots op mezelf dat ik eens goed gegeten en gedronken heb tijdens het lopen. Heb nu wel echt nog geen trek (tja biertje ging er wel erg makkelijk in natuurlijk!) Tijd om naar huis te gaan en terug te kijken op een geweldige dag en perfecte training...en Bart nogmaals bedankt!
En de dag erna...geen last dus pak het trainen weer op met ook op meer dagen jezelf belasten.
Half uur bergop op de crosstrainer, half uur bergop op de spinnig fiets, half uur core stability en
rondje door de Lommelse Sahara met de hond....Voelt goed, merkwaardig veel energie en geen last.
Toch even nog aan het werk en dan met mijn dochter op pad....ultra winkelen en inkopen doen voor mijn nieuwe aanwinst...OREO! een lief klein katje van 8 weken!


Zondagmorgen optijd op want wil vandaag nog 30 km lopen in een voor mij redelijk rustig tempo, tussen de 11 en 12 per uur. Ik ga de route voor de trail training uitzetten. Ik slinger door de lommelse bossen en kijk af en toe op de Suunto om de kilometers bij te houden. Blijft lastig om op deze mooi uitdagende paden onder de 12 per uur te blijven. Het is zalig weer zonnetje schijnt. Ik heb mezelf beloofd om ook nu genoeg te drinken. Ik stop halverwege bij De Lossing om mijn bidon te vullen en vervolg mijn pad. Tot grote ergernis van de MTB-ers die een toertocht hebben en het hele parcours rondom Lommel en omstreken hebben opgeëist. Ik hup regelmatig nog net optijd de bosjes in om bijna door ervaringen te vermijden. Ik wordt ook meerdere malen minder vriendelijk verzocht om ergens anders te gaan joggen....hahahaha! Maar mag de pret niet drukken en na 30 km stort ik mezelf thuis op de tuinstoel met een bakkie kwark en een grote kop koffie. Genoeg kilometers deze week..denk dat ik over de 200 zit inmiddels. Als je dan ook nog eens bedenk dat ik het ook nog leuk heb gehad ...en nog steeds geen last heb of extreem moe...moet het toch goed zijn wat betreft de huidige conditie.

Tijdens mijn geniet momentje zie ik op Facebook de berichten voorbij komen van de geweldig prestatie van Leonie. Ze loop de 100km en dat doet ze goed, een nieuw NL record. Had verwacht dat ze het zou gaan doen en zeker dat ze het zou kunnen. Kijk met respect naar haar reputatie, ik zal nooit een wegloper worden dat weet ik zeker. Het bos en trailpaden hebben meer mijn passie. Vind het daarom nog knapper dat je 100 km in rondjes kunt lopen, het herhalen van steeds hetzelfde zou voor mij echt een ramp zijn. Jammer dat het voor Leonie niet erkend wordt maar weet zeker dat ze het nog maals gaat doen en dan met de juiste voorbereiding! Leonie nogmaals ...Super gedaan je bent een kanjer!

Dit was het dan weer, komende week pak ik de draad gewoon weer op met lopen en ga plannen maken voor een klim en klauter dag in de Ardennen met team Scarabee. Spullen testen zodat ik met de juiste spullen op weg kan naar de Eiger, Ultravasan en Tor de Geants. Daarnaast mezelf druk bezig houden met de routes van de TDG te besturderen. Planning maken hoe ik het ga indelen.....en tis toch best wel een eindje....en toch best wel hoog....maar wel super mooi!

Tot snel, Whoop Whoop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten