maandag 10 februari 2014

Test & Trail & Training & Toch genieten!!!

Test & Trail & Training & Toch genieten!!!

Mooie en drukke tijden rondom lopen, loopagenda's. loopkalenders, loopbruggen.
Veel mooie dingen te doen en moeilijk om keuzes te maken wat en waar te gaan lopen op een mooi georganiseerde trail. Veel al eens gelopen en eigenlijk zou je dan wel weer terug willen maarja...en er zitten ook bij mij  maar een vast aantal weekenden in een jaar en meer trails dan vrije tijd. Dus dan toch maar de keuze om een trail te gaan lopen die ik nog niet eerder heb gelopen en het liefst ook nog in een voor mij onbekend gebied. (Zo blijf ik af en toe nog eens verdwalen!!)

Daarnaast zal ik ook de keuze moeten maken om slim ook mijn trainings kilometers te kunnen maken. Er zijn veel trails van rond de 30 km....mooie afstand dat zeker maar dat kan ik thuis door de week ook lopen. Wil toch mijn ultra afstanden er wat in houden zeker met de plannen dit jaar. Dit kan ik op de trailkalender de keuze weer wat verfijnen en wordt het lijstje al weer wat korter.
Afstand....tja het liefst zou ik ook elk weekend het vliegtuig nemen naar een wedstrijdje met ultra afstand richting de bergen en dan nog het liefst met ultra temperatuur (lees 20 graden of meer!!).
Gezien het trailbudget en factor tijd en gezin ook niet altijd makkelijk, dus ook die keuze zorgt voor een selectie in de kalender. Uiteindelijk blijft er een mooi afwisselend lijstje over met bewust wat meer vrije weekenden om zomaar een dagje te gaan zwerven ergens, zomaar, toevallig, niet gepland op een mooie dag!.
Pffffff zou iedereen dit gevoel nu herkennen of is dat alleen bij mij? Mijn planning in vogelvlucht:
Salandtrail, 100km van Belves, Reinsteig, Eiger, Ultravasan.....en wie weet nog een mega uitdaging...

Zin in maar daar hoort wel wat voorbereiding bij natuurlijk. Na de 100 km bij de Dutch Coast, wat natuurlijk een super start van een nieuw loop jaar was, de planning proberen te maken. Ik heb nog nooit aan loopjes plannen gedaan, laat staan aan trainingsschema's. Deze traditie wil ik graag in ere houden maar begrijp wel dat ik ergens wat structuur moet gaan zoeken. Belangrijkste voor mij blijft toch het genieten van het lopen, geloof dat dat voor mij ook de belangrijkste drijfveer is. Vaak genoeg kan ik nog genieten van het moment, uitzicht en beleving tijdens het lopen.


In voorbereiding naar de Ultra afstanden ook handig om een rugzak te vinden waar veel in kan, lekker zit en ook nog een rugzak waar ik onder het lopen alles kan vinden zonder steeds te moeten stoppen en alles in en uit te moeten laden. Had al wat rugzak ervaringen maar nog niet het geen gevonden wat ik zocht. Na een Nood-oproep kreeg ik het vriendelijke aanbod van Esther Devilee om een nieuwe rugzak van Hoka te testen. Laat maar komen ik kan niet wachten en voor ik het wist was de rugzak binnen.
Mooi vrouw vriendelijk vrolijk gekleurd exemplaar. Veel zakjes en en ook aparte zakken voor je spullen en niet 1 grote zak waar alles door elkaar geschut wordt. Plaats voor een waterzak, en voor evt een bidon voorin. Ik heb de rugzak nu 2 maal gestest 1 maal met een beetje spul en camelbag en 1 x met veel spul en volle camelbag drinken. Hij zit geweldig, de pasvorm is perfect. Het gewicht wordt goed verdeeld, er schut en schuift niets, geen loswapperende lintjes etc.
(daar ben ik dus een beetje allergisch voor onderweg) Slim ook al de kleine zakjes die goed afsluitbaar zijn en makkelijk te openen dmv een magneet sluiting. Ik ben erg tevreden en eerlijk is eerlijk hij is nog mooi ook! (tenminste voor vrouwen...mannen uitvoering heb ik nog niet gezien
maar weet dat deze er is!)

Technische info:
De HOKA Hydrationpack EVO R 17L rugzak is revolutionair: 17 liter slimme opbergruimte, uitzonderlijke ergonomie en stabiliteit met een gewicht van 310 gram.
De Hoka One One Evo Race Pack is in een limited edition. Het is een race-ready hydration pack die pasvorm, lichtgewicht constructie en performance combineert. De Evo Race Pack heeft een opbergcapaciteit tot 17 liter tussen een grote, met een rits af
te sluiten ruimte op de rug alsmede diverse kleinere pockets op de banden en aan de beide zijden van de rugzak. De rug is voorzien van Airback Ventilation Mesh voor maximaal ademend vermogen en comfort, gecombineerd met schuine straps en
klittenbandsluiting voor uitstekende aanpasbaarheid.
Wat biedt de rugzak?:
◦ 1 grote opbergruimte met meerdere netsystemen voor gemakkelijk
inpakken.
◦ 1 ruimte voor de waterzak (niet standaard meegeleverd)
◦ Drie pockets voor eten/gels.
◦ Twee pockets voor een halve liter fles/bidon (1 aan elke kant van de banden)
◦ 1 pocket met ritssluiting voor belangrijke items zoals telefoon, geld,
creditcards, ID etc.
◦ Magneetsluitingen voor gebruiksgemak
◦ Een fluitje
◦ Pole Control systeem voor het veilig opbergen van poles.
Technische specificaties en maatvoering:
◦ Gewicht per maat: Small 290 gram, Medium 310gram en Large 330 gram
◦ Totaal opbergvolume: 17 liter

◦ Maatvoering Small: < 1.70 mtr, Medium: 1.70-1.85 mtr, Large: >1.85 mtr

Voor nog meer info prijzen en verkoop stuur ik je toch echt naar Esther Devilee ze kan je vast meer vertellen!

Nu roep ik jaren dat ik geen asfalt meer ga lopen...te hard geroepen deze keer! Wat is het geval;
Bert van Lingen (misschien bekend onder de voetbal liefhebbers als ass bondscoach etc) een goed vriend is druk aan het revalideren na een zeer zware heup blessure. Deels woonachtig in Belves waar elk jaar een feestje wordt gevierd rondom de 100km van Belves....op de weg. Met Bert de afspraak gemaakt dat als hij zijn beste beentje en heupje voorzet met revalideren en ervoor kan zorgen dat hij in april zover is dat hij 100km kan fietsen ik de 100 km ga lopen. Bert mag dan 100km achter me aan rijden en met bidons gooien!!!! Al veel grappen over gemaakt maar onderschat in de ijzeren discipline van Bert niet...hij traint, oefent, fietst en alles wat nodig is. Het gaat goed en de vooruitzichten zijn dan ook dat we het samen gaan doen die 100km! Na een vlugge blik in mijn loopschoenen magazijn is het al snel duidelijk dat ik alleen in bezit ben van Trailschoenen. Ook hier kwam Esther Devilee met de oplossing in (uiteraard bij de rugzak passende....) Hoka stappers.

Zie hier Time To Fly met modder!


Ik was erg sceptisch over deze loopschoen en aan de andere kant wel geprikkeld door alle goede verhalen. 
Inmiddels zijn de Hoka schoenen in Lommel belandt er uitvoerig getest. En JA, ik ben om. Wat een zalige schoen. Ik heb de versie voor op de weg en een beetje trail. Prima voetbed en mijn brede voetjes zijn blij met de ruimte voorin. Het lopen is een verhaal apart, de slogan "Time to Fly" is direct merkbaar. Ik ga als een speer tenminste zo voelt het wel. Een automatisch licht gevoel en het lopen gaat bijna vanzelf. In ieder geval voelt het alsof mijn voet automatisch makkelijk afrolt. Op het bospad met boomwortels is het wat lastiger en zeker even wennen. De dikke zool is geen belemmering wat ik wel verwacht had maar de directe feeling met de ondergrond is er natuurlijk minder. Gelukkig is het gelukt om de schoen in 30 km in beschutte bos kleuren te krijgen.
Ja...ik ga ook zeker de trail versie eens proberen maar dit paar ga ik nu inlopen voor de 100 km van Belves en zal dus ook af en toe van het bospad af moeten om weer wat asfalt te proeven.
Ook hier moet ik je voor meer info naar Esther Devilee verwijzen ze kan je prima adviseren en voor je het weet
staat die blauwe doos bij je binnen en is het TIME TO FLY!


Afgelopen zaterdag een mooi gevarieerd trail dagje gedaan met Ingrid Peperkamp. Grebbenberg was de plek voor een zeer pittige heuvel training. Leuk groepje waarvan bijna iedereen naar de Eiger gaat komend jaar.
Na een kort in loop rondje berg op en af was onze dril-instructrice Ingrid klaar voor plan 2. Trappen, trappen en nog meer trappen, op en af en gewoon nog een keer. Brandende kuiten en trillende hamstrings maar voor een goed doel. Gelukkig ook de tijd gehad om te kletsen met de rest van de groep en wat van het uitzicht te genieten.
Wilde paarden en stieren op het pad en een geweldig stuk bos, zeker de moeite waard.
Voor de training had ik de deelnemers gevraagd om de kuiten in te smeren met Bes-t Amino Power.
Natuurlijk lol voor 10, die kuiten bloot en smeren maar. Iedereen was tevreden over het resultaat en had weinig last gehad van de kuiten (gezien de 1000 traptreden denk ik een goede graadmeter!) Na de training iedereen nog blij gemaakt met een zakje Bes-T Recovery, de eerste reactie al binnen van Just Bennis. Just was blij en zijn vrouw ook met het 2de extra zakje. 


Daarna met Ingrid nog een mooie rondje erachteraan gemaakt, zouden rustig vlak uitlopen (ingrid op de mtb en ik lopen) Plan mislukt was gewoon 15 km berg op en berg af. Maar zeker de moeite waard. Wat een geweldig gebied en wat een afwisseling. Natuurlijk waren we na een uur comleet het pad kwijt en geen idee waar we nu precies zaten. Gelukkig ben ik inmiddels SUUNTO kenner (ahum...nou ja misschien wat overdreven) en op de automatische piloot, of beter gezegd pijltje volgen richting de auto. Heerlijke dag geweest en gaan hier binnenkort zeker nog eens terug om flink te trainen.

Voor nu even genoeg blog binnenkort weer meer!
Ojee, zou het bijna vergeten! Zet het laatste weekend van November in je agenda.
In Lommel zijn we nu bezig met de opzet van een Outdoor weekend. Lommel Outdoor Experience 2014.
Totaal andere opzet dan vorig jaar met veel nieuwe leuke dingen maar vooral ook de trail.
Meer info volgt snel dus keep in touch with us! LOE


Geen opmerkingen:

Een reactie posten